H Euro Disney θα γίνει 20 ετών

:Ένα από τα πιο κερδοφόρα «χαρτιά» της Γαλλίας
Ένα μέρος για παιδιά αλλά και για μεγάλους που
θέλουν να ξαναγίνουν παιδιά. Σε λίγες μέρες η Euro Disney συμπληρώνει είκοσι χρόνια λειτουργίας και αν στην αρχή κάποιοι έκαναν λόγο για ένα σχέδιο που θα είχε μικρή διάρκεια ζωής, αποδείχτηκε ένα από τα πιο κερδοφόρα «χαρτιά» της Γαλλίας με τεράστια κοινωνικά επίσης οφέλη.


Από το 1992 οπότε και άνοιξε τις πύλες της στο κοινό μέχρι σήμερα, η ευρωπαϊκή disneyland έχει προσελκύσει 250 εκατ. επισκέπτες, οι οποίοι έχουν αποφέρει κέρδος 59 δισ. ευρώ.

Η Euro Disney αποτελεί τον πέμπτο ξενοδοχειακό πόλο στη Γαλλία, μετά το Παρίσι, τη Λούρδη, τη Νίκαια και την ευρύτερη περιοχή της Λυών. Το 2011, 15,7 εκατ. επισκέφθηκαν τη Euro Disney και συνέβαλαν κατά 6,2% στο σύνολο των τουριστικών εσόδων της Γαλλίας. Άλλωστε, 4,6% των 76,8 εκατ. τουριστών που υποδέχθηκε η χώρα επισκέφθηκε το πάρκο.

Τεράστια, όπως εξυπακούεται, είναι η συνεισφορά της επιχείρησης και στη γαλλική αγορά εργασίας. Η Euro Disney στηρίζει 55.000 θέσεις εργασίας άμεσα ή έμμεσα στη χώρα, καθώς οι μέσες ετήσιες επενδύσεις που γίνονται στα δύο τεράστια θεματικά πάρκα που λειτουργούν φθάνουν τα 7 δισ. ευρώ.

Η Disney, δρομολογεί τα εγκαίνια και άλλων ανάλογων Disney lands σε περιοχές όπως η Χαβάη και η Σαγκάη, κάνοντας ουσιαστικά ακόμη μεγαλύτερο άνοιγμα στον τουριστικό επιχειρηματικό κλάδο.

Για τα 20α γενέθλια της Disneyland στις 12 Απριλίου έχουν προγραμματιστεί πλήθος θεαματικών εκδηλώσεων μεταξύ των οποίων βραδινές παρελάσεις και η προβολή ταινίας στο εσωτερικό του κάστρου της ωραίας κοιμωμένης.



Από On-News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...