Βρέθηκε ο τάφος του Ιησού;

  Μία σειρά οστεοθηκών του 1ου αιώνα εντόπισαν στην Ιερουσαλήμ αρχαιολόγοι, που εκτιμούν πως η επιγραφή που είναι χαραγμένη σε μία από αυτές, μαρτυρά πως ανήκει στον Ιησού Χριστό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι ερευνητές, με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενης κάμερας, "είδαν" πολλές οστεοθήκες κάτω από έναν πύργο, σε έναν τάφο που χρονολογείται από το 70 μ.Χ.

Τότε, η χρήση οστεοφυλακίων στην Ιερουσαλήμ σταμάτησε, λόγω της ρωμαϊκής καταστροφής της πόλης.


Στο καπάκι μίας από τις οστεοθήκες, που είναι κατασκευασμένες από ασβεστόλιθο, είναι χαραγμένη μία επιγραφή σε αρχαία ελληνικά, που λέει: "Θεϊκέ Ιεχωβά, αναστήσου, αναστήσου", γεγονός που ενισχύει τη θεωρία μερίδας ερευνητών, ότι πρόκειται για σύμπλεγμα τάφων, ιδιοκτησίας του Ιωσήφ από την Αριμαθέα, του ανθρώπου που κατά τα Ευαγγέλια ανέλαβε την ταφή Του Ιησού.

Σημειώνεται πάντως, ότι η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται στο "κέντρο" αντιπαραθέσεων για τριάντα χρόνια, καθώς έχουν εντοπιστεί επανειλημμένα ευρήματα, στα οποία αναγράφονται τα ονόματα μελών της οικογένειας του Ιησού.

Μετά από αντιδράσεις Εβραίων, για την "τύχη" των Αγίων Τόπων, το σημείο τελικά μπαζώθηκε και επάνω από αυτό χτίστηκε ο εν λόγο πύργος.

Την ανακάλυψη έκαναν ο  James Tabor, αρχαιολόγος από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας και ο ντοκιμαντερίστας Simcha Jacobovici,  οι οποίοι έλαβαν άδεια για έρευνες στην περιοχή το 2010 από την κυβέρνηση του Ισραήλ.
Από Nooz.gr
Πηγή: Daily Mail

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...