Xριστουγεννιάτικα δέντρα απ’ όλο τον κόσμο



Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Duomo του Μιλάνου.


Το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι ένα από τα έθιμα της περιόδου των Χριστουγέννων και τηρείται σε πολλά μέρη του κόσμου. Ως χριστουγεννιάτικο σύμβολο φέρεται από τον 8ο αιώνα, όταν ο Άγιος Βονιφάτιος, θέλησε, περί το 750 να εξαλείψει την μέχρι τότε αποδιδόμενη ιερότητα των «ειδωλολατρών» στην βελανιδιά, αντικαθιστώντας την με το έλατο, δηλαδή το δένδρο των Χριστουγέννων. Σήμερα, ο στολισμός του δένδρου συμβολίζει την ευτυχία των ανθρώπων με τη Γέννηση του Θεανθρώπου.


Σύμφωνα με ερευνητές, το πρώτο στολισμένο δένδρο εμφανίστηκε στη Γερμανία το 1539 και τα πρώτα στολίδια ήταν συσκευασμένα φαγητά, είδη ρουχισμού ή άλλα χρήσιμα είδη, που στο πέρασμα των χρόνων και με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου, εξελίχθηκαν μόνο σε διακοσμητικά αντικείμενα.

Στην Ελλάδα, το έθιμο του έλατου ως χριστουγεννιάτικη διακόσμηση ήρθε για πρώτη φορά με τον Βαυαρό Βασιλιά Όθωνα το 1833, όταν είχε ήδη καθιερωθεί ως έθιμο στους βασιλικούς οίκους της Βόρειας Ευρώπης. Αρχικά στολίστηκε στα ανάκτορα του Ναυπλίου και εν συνεχεία στην Αθήνα, όπου οι κάτοικοι έκαναν ουρές για να το θαυμάσουν.


Tο χριστουγεννιάτικο δέντρο πάνω από την ετήσια χριστουγεννιάτικη αγορά στην πλατεία Marienplatz και το Δημαρχείο, στο Μόναχο της Γερμανίας.



Άνθρωποι βγάζουν φωτογραφίες "μέσα" από το γιγάντιο χριστουγεννάτικο δέντρο στην οδό Orchard, στη Σιγκαπούρη.



Το 85 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο φωτίζεται κάθε βράδυ με 3,1 εκατομμύρια φώτα μέχρι το τέλος του έτους.



Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης. Το δέντρο, έχει συνήθως μέχρι 30 μέτρα ύψος και στολίζεται εκεί κάθε χρόνο από το 1933. &nbs



Tο τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Puerta del Sol, στο κέντρο της Μαδρίτης



Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δίπλα στην πύλη του Βρανδεμβούργου, στο Βερολίνο.



Τα φώτα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ανάβουν κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής γιορτής στην πλατεία Τραφάλγκαρ, στο κεντρικό Λονδίνο, στις 6 Δεκεμβρίου, 2012. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Trafalgar είναι ένα δώρο από τη νορβηγική πρωτεύουσα, Όσλο, προς τους πολίτες του Λονδίνου, εδώ και πάνω από 60 χρόνια, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υποστήριξη της Βρετανίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.



Ένα χριστουγεννάτικο δέντρο από μπουκάλια μπίρας, διακοσμεί έναν δρόμο της Changzhou, στην επαρχία Jiangsu της Κίνας. Πάνως από 1.000 μπουκάλια μπίρας, χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του 10 μέτρων δέντρου.

Πόπη Αθανασοπούλου
από  click@Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...