Μαύρη σοκολάτα

Φάρμακο για τον οργανισμό θεωρούν πλέον οι επιστήμονες την κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, σε μικρές πάντα δόσεις.

Και αυτό γιατί η συγκεκριμένη λιχουδιά θεωρείται αντιγηραντική, αφού έχει αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους, είτε καταστρέφοντας ή αδρανοποιώντας τις, είτε παρεμποδίζοντας την οξειδωτική αλυσιδωτή αντίδρασή τους.

Σύμφωνα με έρευνα πανεπιστημίου της Βοστόνης η μαύρη σοκολάτα μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη, βελτιώνει την κατάσταση των αγγείων και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη των κυττάρων με αποτέλεσμα να συμβάλλει στη μείωση της πίεσης.


Εξάλλου σε πανεπιστημιακή έρευνα που διενεργήθηκε, οι ερευνητές απομόνωσαν μια ουσία του κακάο, την προκυανιδίνη και εξέτασαν τη δράση της σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων του μαστού. Το πόρισμα της έρευνας κατέληξε η προκυανιδίνη σταματούσε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Τέλος πρόσφατα δημοσιεύτηκαν τα πρώτα συμπεράσματα έρευνας, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ότι οι καταναλωτές σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές, και αυτό το αποδίδουν στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη σοκολάτα
ΠΗΓΗ daypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...