Παρεμβάσεις στην λειτουργία του ανοσοποιητικού μας

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι η άμυνα του οργανισμού έναντι στους παθογόνους μικροοργανισμούς, αλλά και ο μηχανισμός αντιμετώπισής τους.

Όμως κάποιες φορές δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, κάποιος παθογόνος μικροοργανισμός κάνει την έφοδό του και τελικά αρρωσταίνουμε. Μπορούμε εμείς να παρέμβουμε στην λειτουργία του ανοσοποιητικού μας και να την κάνουμε πιο αποτελεσματική ενάντια στους εισβολείς; Ασφαλώς και μπορούμε. Όμως το ανοσοποιητικό, όπως ανέφερα, είναι ένα ολόκληρο σύστημα και όχι μία μεμονωμένη μονάδα λειτουργίας! Άρα, οι παρεμβάσεις μας πρέπει να είναι σε πολλά στοιχεία του καθημερινού τρόπου ζωής και διατροφής.

Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας φύσης για το 2012

Οι καλύτερες φωτογραφίες άγριας φύσης για το 2012
Συνωστισμός αυτοκρατορικών πιγκουίνων κάτω από μία τρύπα της παγωμένης επιφάνειας της Θάλασσας του Ρος στην Ανταρκτική. Με αυτή την εικόνα εξασφάλισε το πρώτο βραβείο ο Καναδός Πολ Νίκλεν
 
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Αγγλίας (Natural History Museum) στο Λονδίνο ανακοινώθηκαν οι νικητές του φετινού διαγωνισμού «Φωτογράφος της Χρονιάς για το Περιβάλλον και την Αγρια Ζωή» με χορηγό την γαλλική πολυεθνική εταιρεία εκμετάλλευσης υδάτινων πόρων Veolia.

Γέφυρες στην Ευρώπη: Ιστορίες της απέναντι όχθης


                                                                     Γέφυρα του Μόσταρ, Βοσνία
 
 Γιατί είναι γοητευτικές οι γέφυρες; Πέρα από την προφανή αισθητική τους αξία και την Ιστορία που κουβαλούν, είναι και ο συμβολισμός με τον οποίο είναι επιφορτισμένες, εκείνος της ένωσης: διαφορετικών περιοχών, χωρών, λαών, ανθρώπων ή απλά αντικριστών οχθών ενός ποταμού. Όπως άλλωστε έλεγαν εκείνοι που σκέφτηκαν και σχεδίασαν το μακρινό 1996 το νέο, ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «οι γέφυρες στην πίσω όψη των χαρτονομισμάτων παραπέμπουν στην επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης καθώς και μεταξύ της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου».

Το μισοβυθισμένο παλάτι

Είναι το μοναδικό μισοβυθισμένο παλάτι στον κόσμο. Δεν βρίσκεται στη Βενετία, αλλά στην Ινδία και ονομάζεται Τζαλ Μαχάλ.
Χτίστηκε στο κέντρο της λίμνης  Σαγκάρ και ήταν η θερινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας...

Το παλάτι χτίστηκε το 1799  δίπλα από την πόλη Τζαϊπούρ, πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Ρατζαστάν, και αποτελεί στολίδι της περιοχής με τα πανάκριβα μάρμαρά του, τους πολύτιμους λίθους του και τις χρυσοποίκιλτες λεπτομέρειες.

10 πόλεις «ουράνια τόξα»

Εκτός από γκρίζες και βαρετές πόλεις, υπάρχουν κι άλλες, με χρωματιστά σπίτια που μοιάζουν να βγήκαν από σελίδες παραμυθιού. Μικροί οικισμοί στην άκρη της γης, γειτονιές σε μεγάλες πόλεις, αλλά και αυτόνομα κέντρα, γεμίζουν με χρώμα τα… μάτια μας και μας αφήνουν να ονειρευτούμε…

Manarola- Cinque Terre (Φωτογραφία: http://en.wikipedia.org)
Υπάρχουν μερικές πόλεις που δεν χρειάζεται να κάνουν και πολλά για να φανούν όμορφες. Από παστέλ πύργους στις ιταλικές ακτές, μέχρι μια πολύχρωμη αποικία καλλιτεχνών στην Αργεντινή και μερικά χρωματιστά σπίτια στον Αρκτικό Κύκλο, οι παρακάτω 10 πόλεις, εντυπωσιάζουν για την… χρωματική τους παλέτα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...